Segítség a portál használatához


Rendszerkövetelmények

Az oldalaink használatához a következő paraméterekre van szükség:

  • min. 1024x768 képernyőfelbontás, 32 bites színmélység
  • min. 1 Mbit-es internetkapcsolat
  • min. Internet Explorer 7, Firefox 3, Chrome 4, Opera 9, Safari 4 böngésző valamelyike
  • min. Adobe Flash Player 9 plugin

Kérdéseimmel, problémáimmal, észrevételeimmel kihez fordulhatok segítségért?

Írj nekünk az címre! Minden (kultúrált) levélre a leghamarabb igyekszünk válaszolni!

Hogyan regisztrálhatok?

A weboldal jobb felső sarkában található BELÉPÉS panelen kattints a Regisztráció hivatkozásra. Tölsd ki az űrlapot (a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező), majd a megadott felhasználónévvel és jelszóval már be is léphetsz a portálra. A megadott email címre a rendszer küld egy visszaigazoló levelet is.

Nem kaptam visszaigazoló levelet a regisztrációról, a portáltól nem kapok meg egy levelet sem. Mit tegyek?

Lehet, hogy az általunk küldött levelek a spam (kéretlen levelek) mappába kerültek. Ha nem találod ott sem a leveleket, írj nekünk az címre!

Elfelejtettem a felhasználónevemet és/vagy a jelszavamat. Mit tegyek?

A weboldal jobb felső sarkában található BELÉPÉS panelen kattints az Elfelejtett jelszó hivatkozásra. Az űrlapon a helyes email cím megadását követően a rendszer elküldi levélbe a felhasználónevedet és egy új jelszót, amivel a portálra be tudsz lépni.

Hogyan változtathatom meg az adataimat (nevemet, felhasználónevemet, jelszavamat, email címemet)?

A belépést követően a weboldal jobb felső sarkában található FELHASZNÁLÓI MENÜ panelen kattints az Adataim módosítása hivatkozásra. Az űrlapon tudod megváltoztatni az adataidat, illetve itt tudod feltölteni vagy törölni a profilodhoz tartozó képet.

Hogyan kereshetek a portálon?

A weboldal tetején található üres mezőbe gépeld be a keresett kifejezést, majd a megjelenő legördülő menüből válaszd ki, hogy a portál melyik részén keresel. A nagyító gombra kattintva a rendszer kilistázza a találatokat.

keresés a portálon

Hogyan szűrhetem a portál egyes listáit (tananyagok, feladatok, szótárak stb. listáit)?

Minden lista címe felett egy-egy színes, logóval ellátott dobozban vagy a legördülő listából kiválasztva, vagy az üres mezőbe a kívánt szót, szavakat beírva szűkíthető a találati lista.

szűrés

Hogyan rendezhetem a listákat?

A listák tetszőleges fejlécükre kattintva rendezhetőek. Egy kattintásra növekvő, még egy kattintásra csökkenő sorrendet kapunk, melyről a fejléc neve melletti kis háromszög is informál.

rendezés

Hogyan tölthetek fel szótárt a SZÓTÁR menüponthoz?

Minden regisztrált felhasználó akár több szótárt is feltölthet a rendszerbe. A belépést követően kattints a főmenü SZÓTÁR gombjára, majd az Új szótár felvétele hivatkozásra. Tölts ki értelemszerűen az űrlapot. A csillaggal jelzett adatok megadása kötelező. A szótárakat xls formátumban kell feltölteni. Az excel fájl A oszlopába az idegen nyelvű, a B oszlopába a magyar nyelvű jelentését írd, ahogy a következő kép is mutatja:

Szótár minta

Mit jelent az aktív jelölőnégyzet a szótár felvétele és a szótár módosítása űrlapon?

Ha nem jelölöd be az aktiv jelölőnégyzetet, a szótár ugyan felkerül a rendszerbe, de nem jelenik meg a felhasználók számára, csak Te láthatod módosítás céljából.

Hogyan módosíthatom a szótáramat?

A belépést követően a weboldal jobb felső sarkában található FELHASZNÁLÓI MENÜ panelen kattints a Szótár módosítása hivatkozásra. Kattints a módosítani, vagy a törölni kívánt szótár sorára. Az űrlapon tudod megváltoztatni a szótár adatait, illetve itt tudod feltölteni vagy törölni magát az excel fájlt is.

Hogyan törölhetem a szótáramat?

A feltöltött szótárak nem törölhetőek, csak inaktív állapotba állíthatóak.

Share |