Impreszum

A nyelvoktatok.hu célja

Azzal a céllal jött létre az oldal, hogy olyan egységes platformot biztosítsunk a nyelvtanulás iránt érdeklődőknek, ahol a leggyakoribb nyelvekből (angol, német, olasz, francia) mindenki megtalálja a számára leghasznosabb nyelvgyakorlási lehetőségeket.

Portálunknak nem célja, hogy helyettesítse a nyelvtanfolyamokat, illetve a nyelvtanárokat, sokkal inkább, hogy az onnan megszerzett tudást kiegészítse, gyakoroltassa.

A weboldal használata teljes mértékben INGYENES! Regisztráció sem szükséges, kivéve abban az esetben, ha szeretnéd, hogy a feladat megoldásaidat eltároljuk, illetve ha saját szótárt szeretnél feltölteni.

A nyelvoktatok.hu szolgáltatásai

Tananyagok

A nyelvtanulás egyik alapja a nyelvtan. Számos nyelvből rengeteg hasznos nyelvtani segédanyag és tananyag található meg portálunkon, melyek rövid, tömör összefoglalóval szolgálnak az adott nyelvtani területet illetően. A tananyagok nyelv, témakör és nehézségi szint (alapfok, középfok, felsőfok) szerinti szűrése lehetőséget ad a kívánt tananyag gyors megtalálásához. A tananyagokban nagy hangsúlyt fektettünk a fontos mondanivalók, a megjegyzések, illetve a példák kiemelésére az átláthatóság és a könnyebb megértés, a könnyebb tanulás kedvéért.

Feladatok

A leghatékonyabb nyelvgyakorlási lehetőség oldalainkon a feladatok, feladatsorok használatán keresztül lehetséges. Több száz különböző feladat, feladatsor áll felhasználóink rendelkezésére, melyek közül rengeteghez multimédiás tartalom (kép, hang, videó stb.) kapcsolódik, valamint sok közülük nagyon hasonlít a nyelvvizsga feladatsorokra. Minden feladat online, interaktív módon megoldható, majd a megoldás ellenőrizhető. Ha regisztrálsz és bejelentkezel a weboldalunkra, akkor az ellenőrzést követően a rendszer rögzíti a megoldás sikerességét, ezáltal statisztikai adatok kérhetőek le felhasználóink számára, akik így napra kész információt kapnak egy adott nyelv gyakorlási eredményeiről. A nyelvtani feladatokat, feladatsorokat szintén nyelv, témakör és nehézségi szint (alapfok, középfok, felsőfok) szerint kereshetjük.

Szóbeli nyelvvizsga

A szóbeli nyelvvizsga menüpontban olyan szituációs párbeszédeket találsz írott formában, melyekhez teljesen hasonló helyzetek fordulhatnak elő egy-egy nyelvvizsgán. Ezeket a párbeszédeket témakörök szerint állítottuk össze, és az írott változatot meg is hallgathatod a portálon.

Írásbeli nyelvvizsga

A két leggyakoribb vizsgáztató szervezet (BME, ORIGO) vizsgaanyagaihoz teljesen hasonló feladatokat látsz az írásbeli nyelvvizsga menüpontban, melyek nagy mértékben segítenek a nyelvvizsgára való felkészülésben. Mivel az írásbeli nyelvvizsgán meghatározott idő áll rendelkezésre egy-egy feladat megoldásához, így feltüntettük, hogy az adott feladatra hány perc áll a rendelkezésedre. Amennyiben bejelentkezel a weboldalra, a feladatok megoldásának eredményét eltárolja a rendszer, így később pontos információt kapsz a felkészültségedről.

Szótárak

A szótárak úgy lettek kialakítva, hogy a könnyebb memorizálást segítsék, vagyis többféle szempont szerint rendezhetőek, illetve elrejthetőek az egyes nyelvoszlopok. A kezdetekben minden nyelvből feltöltöttünk pár tematikus szótárat, de mivel ebben a menüpontban a felhasználók számára lehetővé tettük saját szótárak feltöltését, napjainkra a szorgos érdeklődőknek köszönhetően most már rengeteg szótár megtalálható portálunkon.

Szótanuló játékok

Az általunk fejlesztett szótanuló játékok egyik igazi előnye, hogy a portálon megtalálható számos szótár közül bármelyik tetszőlegesen betölthető a játékba és így gyakorolhatóak a szótárban található szavak és kifejezések.

Párbeszédek

Ebben a menüpontban olyan különböző beszédhelyzeteket, szituációs párbeszédeket olvashattok és hallhattok, mint amilyenek például egy étteremben, egy szervizben vagy akár egy állásinterjún is elhangozhatnak. Az idegen nyelvű szöveg mellett a teljes magyar fordítást is feltöltjük a párbeszédek alá, illetve a teljes párbeszédet meg is hallgathatjátok.

Alkalmazások

Ebben a menüpontban a fejlesztés alatt lévő alkalmazásaink lesznek majd elérhetőek.