Gyakran ismételt kérdések

Milyen rendszerkövetelmények szükségesek az oldal használatához?

Az oldalaink használatához a következő paraméterekre van szükség:

  • min. 1024x768 képernyőfelbontás, 32 bites színmélység
  • min. 10 Mbit-es internetkapcsolat
  • min. Internet Explorer 7, Firefox 3, Chrome 4, Opera 9, Safari 4 böngésző valamelyike
  • min. Adobe Flash Player 9 plugin

Kell-e regisztrálni? Hogyan regisztrálhatok?

A weboldal használata teljes mértékben INGYENES! Regisztráció sem szükséges, kivéve abban az esetben, ha szeretnéd, hogy a feladat megoldásaidat eltároljuk, illetve ha saját szótárt szeretnél feltölteni.

A weboldal jobb felső sarkában kattints a LOGIN gombra. A belépő űrlap alatt jobb oldalt fogod látni a Regisztráció linket. Tölsd ki az űrlapot (minden adat megadása kötelező), majd a megadott felhasználónévvel és jelszóval már be is léphetsz a portálra. A megadott email címre a rendszer küld egy visszaigazoló levelet is.

Nem kaptam visszaigazoló levelet a regisztrációról, a portáltól nem kapok meg egy levelet sem. Mit tegyek?

Lehet, hogy az általunk küldött levelek a spam (kéretlen levelek) mappába kerültek. Ha nem találod ott sem a leveleket, írj nekünk az info@nyelvoktatok.hu címre!

Elfelejtettem a felhasználónevemet és/vagy a jelszavamat. Mit tegyek?

A weboldal jobb felső sarkában kattints a LOGIN gombra. A belépő űrlap alatt jobb oldalt fogod látni az Elfelejtett jelszó linket. A helyesen megadott email címre rendszerünk kiküldi a felhasználónevet és egy linket. Erre a linkre kattintva a megjelenő weboldalunkon add meg új jelszavadat. A kiküldött felhasználónévvel és az új jelszóval már be is léphetsz az oldalunkra.
Figyelem! Az új jelszó megadására az email kiküldését követően csak 24 órán belül van lehetőség.

Hogyan változtathatom meg az adataimat (nevemet, felhasználónevemet, jelszavamat, email címemet)?

A bejelentkezést követően a weboldal jobb felső sarkában kattints a PROFILOM gombra. A megjelenő űrlapon tudod megváltoztatni az adataidat.

Törölhetem a profilomat az oldalról?

Igen. A bejelentkezést követően a weboldal jobb felső sarkában kattints a PROFILOM gombra. Az űrlap alatt találod meg a Profilom törlése hivatkozást. Erre kattintva és a felugró figyelmeztetést elfogadva rendszerünk kiküld egy törlést megerősítő linket tartalmazó emailt. Erre a linkre kattintva a megjelenő weboldalunkon már törölheted is profilodat a weboldalról.
Figyelem! Profil törlésekor törlődnek az elmentett feladatmegoldásaid is, illetve az összes feltöltött szótárad is. A profil törlésére az email kiküldését követően csak 24 órán belül van lehetőség.

Hol találom a feltöltött szótáraimat?

A korábban feltöltött szótáraid megtekintéséhez be kell jelentkezni a portálra. Bejelentkezést követően kattints a SZÓTÁRAK menüpontra. Ezen az oldalon a keresési, szűrési mezők mellett lévő SZÓTÁR FELTÖLTÉSEK fehér színű gombjára kattintva fogod látni a korábban feltöltött szótáraidat egy táblázatban.

Hogyan tudom módosítani a feltöltött szótáraimat?

Amennyiben be vagy jelentkezve a rendszerbe, akkor a SZÓTÁR FELTÖLTÉSEK oldalon a táblázatban láthatóak a korábban feltöltött szótáraid. A módosítani kívánt szótár sorában a Módosítás oszlop ceruza ikonjára kell kattintani. A megjelenő űrlapon tudod módosítani a szótár címét, nyelvét, nehézségi szintjét, valamint a láthatóságot. Magát a korábban feltöltött excel fájlt itt már nem lehet módosítani.

Hogyan tudom törölni a feltöltött szótáraimat?

Amennyiben be vagy jelentkezve a rendszerbe, akkor a SZÓTÁR FELTÖLTÉSEK oldalon a táblázatban láthatóak a korábban feltöltött szótáraid. A törölni kívánt szótár sorában a Törlés oszlop kukásvödör ikonjára kell kattintani.

Hogyan tudok új szótárt feltölteni?

Amennyiben be vagy jelentkezve a rendszerbe, akkor a SZÓTÁR FELTÖLTÉSEK oldalon a táblázat alatt található ÚJ SZÓTÁR FELTÖLTÉSE fehér gombra kattintva megjelenő űrlap kitöltésével lehet új szótárt feltölteni.

Add meg a szótár címét, nyelvét, nehézségi szintjét és tölts fel egy maximum 1MB-os excel fájlt, melynek A oszlopában az idegen szavak, a B oszlopában a magyar fordítás található, ahogyan az alábbi képen is látható:

Csak xls kiterjesztésű fájlt lehet feltölteni!

A CSAK ÉN LÁTHATOM, A TÖBBI FELHASZNÁLÓ NEM jelölőnégyzetet üresen hagyva a feltöltött szótárat a portál összes felhasználója elérheti és láthatja a szótárak menüpontban, valamint betöltheti a szótanuló játékokba is. Amennyiben a jelölőnégyzetet kipipálod, akkor a szótár csak számodra lesz bejelentkezést követően elérhető a szótárak menüpontban. Azonban fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben a szótanuló játékokba nem tölthető be ez a szótár. A szótanuló játékokba csak azok a szótárak használhatóak, melyek a weboldal többi felhasználója számára is engedélyezettek!Minden egyéb kérdéssel, kéréssel kapcsolatban kérjük írj az info@nyelvoktatok.hu email címre!